top of page

Authentiek Netwerken

Authentiek netwerken.

Hoe heerlijk is het om jezelf te zijn? Hoe fijn is het als je erkent en herkent wordt als authentiek persoon die zijn leuke kant heeft maar ook zijn gekke dingetjes die imperfect zijn. En het is allemaal welkom omdat het maakt wie je bent.

Wat heeft dit te maken met netwerken? Ken je die borrels waarbij je kaartjes aan het uitwisselen bent ,jezelf profileert op een manier die voor iedereen acceptabel moet zijn, de ongeschreven regels.

Toen ik in 2010 begon met mijn onderneming ging ik naar de borrels met mijn kaartje ... Met een elevatorpitch waar ik mij eigenlijk niet helemaal thuis bij voelde .

Wat deed ik daar ? Ik voelde mij niet op mijn gemak en zo te zien was ik niet de enige....

Toen was ik het zat! Ik wilde mezelf zijn en volledig vanuit mijn kracht mijn kwaliteiten onder de aandacht brengen. Ik was overtuigd over mijn eigen kunnen en dat straalde ik ook uit! Lol hebben in mijn vak en mensen helpen naar succes. Een oprecht verhaal wat mij beweegt, waar ik voor sta.

Veel ondernemers vertelde mij dat ze die borrels verschrikkelijk vinden en bij het ' bekende ' groepje staan was dan ook favoriet . Dat is veilig ... Daar kan ik mezelf zijn was het argument.

Netwerken is meer dan een borrel of een connectie leggen waar jij wat uit kan halen. Wat is het dan wel? Vanuit de oprechte interesse mensen om je heen verzamelen waar je een klik mee hebt, waar je heerlijk jezelf bij kan zijn. Je kwaliteiten onder de aandacht kan brengen en vragen actief mee te denken over mogelijkheden, openstaan voor vernieuwing.. Wat levert het op? Een oprecht netwerk die je succes gunnen! We hebben allemaal onze onzekere momenten en juist dan is het zo belangrijk om terug te kunnen vallen op een sterk netwerk die voor je gaan staan en je even helpen herinneren waarom je zo goed bent in wat je doet! Hoe bouw je dit op? Zoek de klik, wees geduldig en selectief en vooral zuinig op je netwerk:-)

Kortom ga je naar een borrel ? Een nieuwe opdracht? Of sta op het voetbalveld of in de dansschool?

Blijf heeel dicht bij jou authentieke persoon en wees niet bang om buiten de boot te vallen ... Want vlakbij is daar een eiland met de diversiteit van authenticiteit. En vanuit dat eiland zijn er vele bootjes die voorbij varen en waar jij kan kiezen welk bootje je nu eens zal pakken. Niet uit angst of moeten of behoren te zijn maar uit interesse , nieuwsgierigheid en de echte verbinding .

Draag jezelf als een uniek sieraad wat zijn weg vindt in wat voor jou bestemd is. Spreek jezelf positief toe ... Je hebt het verdiend ! Wat leveren de ja maartjes op?

Ik daag jou uit om erkenning te geven aan jou authentieke ik en kijk eens wat er dan gebeurd ;)


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page